Oppskrift Ciabatta


Turmat behøver ikke å være kjedelig. Jeg har flere ganger laget denne enkle og gode Chiabattaen. Du kan lage flere og hive de i fryseren, eller lage de samme morgen som du skal ut på tur.

Du trenger til 6-7 små brød:
  • 400 gr hvetemel (kan byttes med litt grovere mel)
  • 100 gr speltmel
  • 4,5 dl lunket vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 1,5 ts havsalt (kan erstattes av vanlig salt)
  • 0,5 ts sukker
  • 1-2 ts olivenolje
Oppskrift 
Bland mel, gjær, salt og sukker i en bakebolle. Ha i vannet og rør det til en tykk men våt deig. Ha olivenoljen i og rør rundt deigen et par ganger slik at yttersiden dekkes. Dekk til bakebollen med et lokk eller plastfolie. La deigen hvile på et lunt sted i minst 60 minutter. Du kan lage deigen kvelden før og la den stå til neste morgen. Da sparer du tid dersom du skal ha ciabatta med ut på tur samme dag.

Sett ovnen på 200°C.

Siden deigen er veldig fuktig må du ha mye mel på bakeflaten. Skrap deigen ut av bakebollen. Du skal ikke kna deigen, men dra den ut på bakeflaten til en lang leiv. Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul til å skjære deigen i 6-7 biter. Ha mel på hendene og løft forsiktig deigbitene over på en bakeplate som er dekket med bakepapir. Bruk fingrene til å forme deigen til den er flat og avlang.

Etterhev i 10-20 minutter.

Sett bakeplaten inn i den 200 grader varme ovnen og stek i 15-16 minutter. Når brødene er ferdige, vil de ha en hul lyd når du banker forsiktig under de.

Chiabatta brødene avkjøles på en rist  

Skjær brødene i to og ha på:
  • ost og skinke
  • eggeomelett
  • olivenolje, tomater og mozzarella
eller bare spis dem som de er med litt godt smør til suppe eller gryterett.

Nyt!

Previous
Next Post »
0 Komentar